top of page




תאור יישום היוזמה
היוזמה שפותחה שנה שעברה הייתה שילוב משחקים מתוקשבים בשיעורים ובתוכניות העבודה. גם השנה המטרה נשארה יצירת משחקים, אבל בחשיבה משותפת הוחלט על "משחקי חצר" מתוך ראייה שהילדים מבלים שעות רבות מול המסכים ובתוך כיתה של "ארבעה קירות", נמנעים מקשרים חברתיים פנים מול פנים ובנוסף אינם מבצעים פעילות גופנית. לאור תגובות חיוביות ונלהבות של התלמידים מחיבור של שני מקצועות (עברית וערבית) החלטנו להוסיף מקצוע לימוד נוסף שמהווה ערך חשוב באורח החיים של הילדים הוא החינוך הגופני. הנושא המקשר בין שלושת המקצועות הוא הנושא של אוצר מילים. לפנינו עמדו מספר אתגרים: האחד היה למצוא נקודות השקה באוצר המילים,השני איך "מעבירים" שיעור שבו שלושת המקצועות באים לידי ביטוי יחד והשלישי על איזה בסיס של אוצר מילים התלמידים יערכו את המשחקים, עברית? ערבית? ספורט?בתום "סיעור מוחין" החלטנו לבחור שתי כיתות בשכבת ז ולערוך בקרב התלמידים הגרלה כך שמספר הקבוצות בכל המקצועות יהיה אחיד.
התלמידים יצטרכו לבנות משחקים שיתאימו למספר משתתפים (עד 4 משתתפים), לבנות אותם כיד הדמיון הטובה עליהם, ולהתאימם למשחק בחוץ. כמו כן הם נתבקשו לכתוב הוראות מדויקות למשחקים. המשחקים הוצגו ביום שיא.

מסקנות מהתהליך והערכת היוזמה
-
היוזמה הוערכה על ידי מחוון שנבנה יחד עם התלמידים, בעזרת דיונים שנערכו בכיתה עלו הנקודות החשובות של בדיקת ה(לפני כן דנו מהו מחוון? מהי חשיבותו? לשם מה צריך? כיצד נעריך? מהם האחוזים שניתן לכל רכיב ועוד). בנוסף נבנה מחוון נוסף שמטרתו הייתה לבדוק את תרומתם של התלמיד לקבוצה, ולבדוק אילו התלמידים הפיקו מהיוזמה. מתוך העבודה בכיתה עם התלמידים, הבנו כמה חשוב לשתף את התלמידים בבניית מחוונים, עלו נקודות שאנו לא חשבנו עליהם בעבר, המחוון היה רלוונטי בפיתוח הפרויקט וכמובן לתלמידים.
הערך המוסף החשוב היה שהמחוונים בטאו שקיפות (התלמידים הכירו את תכנית הערכה ואת כלי הערכה).
מנקודת מבט של המורים המחוונים אפשרו לנו להביא לידי ביטוי את הידע של התלמידים, וביטאו את הייחודית של העבודה (בניית משחק), והוא היה נוח ופשוט לשימוש.

תובנות
התובנות הן במישור המקצועי ובמישור הערכי.
במישור המקצועי התלמידים העשירו את אוצר המילים שלהם, הם למדו לכתוב הוראות, והבינו שהעשרת אוצר מילים הוא מיומנות שחוצה דיסציפלינות. אנו המורים ראינו ששיתוף פעולה בין מקצועי מעשיר אותנו ומגוון את הלמידה, והסקנו שחובה לשתף את התלמידים בתהליך הלמידה וההערכה (כך שהם חשים חלק חשוב מתהליך ושיתוף הפעולה היה יוצא מגדר הרגיל, כפי שבא לידי ביטוי ביום שיא). במישור הערכי אין לנו צל של ספק, שהתלמידים הבינו והפנימו ערכים חדשים.
Please reload
![]() |
---|
![]() |
![]() |
![]() |
bottom of page