top of page




תאור יישום היוזמה
ישנם תלמידים המתקשים להשתלב פיזית וחברתית במסגרת הפעילות הספורטיבית בשיעורי חנ''ג. בשיעורים אני מצמיד תלמידים אלו לתלמידים ספורטיביים ו"מחוברים חברתית" על מנת שיקבלו תמיכה חיזוק ובשאיפה להגדיל את המוטיבציה להשתתפות פעילה ונמרצת יותר במסגרת השיעור.
ערך מוסף!
שילוב חברתי, תמיכה לימודית וחברתית בין תלמידים.
שינוי חיובי באקלים בית הספר.
המשך פעילות ומפגשים אחה"צ.
פיתוח אחריות אישית והדדית.

מסקנות מהתהליך והערכת היוזמה
במסגרת עבודתי כמורה לחנ"ג חיפשתי וניסיתי ליישם דרכי פעולה שונות על מנת לקדם את הילדים החלשים, מבחינת יכולתם האישית דרך חיזוק המוטיבציה שלהם. בכל הדרכים שניסיתי, בדקתי אם מתחולל שינוי כלשהו אצל כל אחד מהתלמידים. אחת הדרכים בהן נקטתי והתוצאות היו טובות, היא הצמדת תלמיד חלש לחזק יותר. נוכחתי שחל שינוי לטובה אצל החלש והמוטיבציה התחזקה בשני הצדדים. כאשר התחלתי בקורס "מורה יוזם" התגבש בראשי רעיון ליישם דרך זו כשגרת עבודה ועל מספר גדול ככל האפשר של תלמידים. מטרתי המרכזית היא להגדיל את סיכוי התלמידים לשליטה בביצוע מטלות גופניות ואפשרות השתלבותם במסגרת שיעורי החנ''ג באופן מיטבי.

תובנות
"שילוב בחינוך" (הכלה) - מתן אפשרות הצלחה בלימודים לאדם עם לקות במוסד חינוכי המיועד לאוכלוסייה הכללית... עקרון השילוב של תלמידים בעלי צרכים מיוחדים בחינוך הרגיל מדגיש את זכותם לחוות חיים רגילים, ללמוד בבית ספר הקרוב למקום מגוריהם ולקבל השכלה בסביבה הכי פחות מגבילה" (ויקיפדיה, ערך שילוב בחינוך). מילה אחת בהגדרה צדה את עיני ושבתה את ליבי והיא בעצם זאת שהובילה אותי לחשיבה על רעיון היוזמה ואופן ביצועו. במשך שלושה עשורים נחשפתי בעבודתי כמורה לאוכלוסיות תלמידים שונות מרקעים מגוונים שהוו אתגר עבורי. תמיד שאפתי להשיג תועלת וניצול זמן שיעור מרביים תוך הורדה למינימום היתקלויות וחיכוכים שליליים עם התלמידים, בעקבות חשיבה על היוזמה והקשר עם מגוון התלמידים הבנתי שמילת המפתח "הכלה" יכולה להגדיר את דרך עבודתי והתנהלותי במשך השנים ובעצם מהווה את בסיס חיי. בשיעורי חנ"ג מבחינים בחדות יתר בשוני בין התלמידים ויכולותיהם. שיעורים אלה חשובים לכלל התלמידים מפאת הצורך לשמור על כושר גופני אישי ולפתח יכולות חברתיות. לכן חשוב לי מאוד לשלב את כל התלמידים במסגרת השיעור למעט מקרים חריגים.
Please reload
bottom of page